Slaap je slecht? Zonde: goed slapen heeft positieve effecten op je humeur, je geheugen, concentratie en gezondheid. Daarom biedt de Baak naast de stoelmassages en korting op sportscholen (mede in het kader van preventief ziekteverzuimbeleid) een slaapcoachprogramma aan voor iedere Baaker die slecht slaapt en daar graag iets aan wil doen. De Baak doet dit in samenwerking met Slaapmakend.

Vanaf februari 2012 is er al een pilot gedaan met Slaapmakend waarbij vijf Baakers goed leerden slapen. Zij waren daar erg tevreden over en daarom wil de Baak ook jou de kans geven om dit programma te volgen.

Achtergrond
Maar liefst veertig procent van de Nederlanders slaapt regelmatig slecht en 25 procent heeft een langdurige en ernstige slaapstoornis, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Zonde: goed slapen heeft positieve effecten op je humeur, je geheugen, concentratie en gezondheid. Als je genoeg slaapt heb je een kleinere kans op een depressie of burnout. Gelukkig zijn slaapproblemen bijna altijd goed te verhelpen.

Hoe werkt het programma?
Het slaapcoachprogramma van Slaapmakend duurt ongeveer zes tot acht weken. In die periode houd je een logboek bij van je slaap en leg je steeds beter verbanden tussen de dingen die je doet en je slaapkwaliteit. Ook leer je meer over slaap: hoe werkt dat biologisch gezien? En hoe kun je je lichaam op een natuurlijke manier “manipuleren” om weer goed te slapen? Ook stress en ontspanning komen aan bod. Iedere week heb je een individueel coachgesprek (+/- 60 minuten) met slaappsycholoog Barbara Mulder om daar dieper op in te gaan. De gesprekken vinden plaats bij de Baak of telefonisch, afhankelijk van wat jou het beste uitkomt.

Uit onderzoek van o.a. Harvard Medical School en de Universteit Utrecht blijkt deze aanpak effectiever te werken dan slaapmedicatie: iedereen gaat er beter door slapen, en ruim 80% van de deelnemers ontwikkelt weer een gezond slaappatroon.

Aanmelden & vertrouwelijkheid
De gesprekken zijn strikt vertrouwelijk en je kunt je voor een vrijblijvende intake aanmelden bij Barbara Mulder van Slaapmakend: Barbara@slaapmakend.nl of 020 789 50 82. Tijdens de intake wordt ook gekeken of er een indicatie is voor medische problemen die tot slapeloosheid kunnen lijden.

Kosten
De kosten van het programma (gemiddeld € 450,- per persoon) neemt de Baak voor haar rekening.

Heb je vragen over het programma?
Op de homepage vind je meer informatie over het programma en over slaap. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met Barbara Mulder van Slaapmakend: Barbara@slaapmakend.nl of 020 789 50 82.