Meer veerkracht & beter slapen

Op het gebied van slaapproblemen en stressklachten binnen organisaties is er nog een wereld te winnen, blijkt uit onderzoek. De Baak biedt in samenwerking met Slaapmakend programma’s aan voor alle Baakers die slecht slapen of beter met stress om wil leren gaan.

Achtergrond
In maar liefst 1 op de 3 gevallen komt ziekteverzuim voort uit stress, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In veel gevallen gaat dat samen met een verstoorde nachtrust. Volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht heeft 40 procent van de Nederlanders last van slaapklachten en 25 procent heeft een langdurige en ernstige slaapstoornis.

Meer veerkracht en goed slapen hebben positieve effecten op je humeur, je geheugen, concentratie en gezondheid. Gelukkig zijn beter slapen en het vergroten van je geestelijke veerkracht met de juiste begeleiding goed te trainen, zeker als je beginnende klachten op tijd serieus neemt.

Hoe werkt het programma?
Tijdens de (uiteraard vrijblijvende) kennismaking bespreken we waar je het meeste behoefte aan hebt: beter leren slapen, je geestelijke veerkracht vergroten of een combinatie van beide. Afhankelijk daarvan volg je een van de volgende trajecten, of een combinatie van beide:

Traject ‘Slaap en ontspanning’
Het slaapprogramma van Slaapmakend duurt ongeveer 10 tot 12 weken. In die periode houd je een logboek bij van je slaap en leg je steeds beter verbanden tussen de dingen die je doet en je slaapkwaliteit. Ook leer je meer over slaap: hoe werkt dat biologisch gezien? En hoe kun je je lichaam op een natuurlijke manier “manipuleren” om weer goed te slapen? Ook stress en ontspanning komen aan bod. Om de week heb je een individueel coachgesprek (+/- 45 minuten) met slaappsycholoog Barbara Mulder om daar dieper op in te gaan. De gesprekken vinden plaats bij de Baak, bij Slaapmakend in het Westerpark in Amsterdam of telefonisch, afhankelijk van wat jou het beste uitkomt.

Uit onderzoek van o.a. Harvard Medical School en de Universiteit Utrecht blijkt deze aanpak effectiever te werken dan slaapmedicatie: iedereen gaat er beter door slapen, en ruim 80% van de deelnemers ontwikkelt weer een gezond slaappatroon. Slaapmakend werkt momenteel intensief samen met de Universiteit van Amsterdam om de behandeling van slapeloosheid nog verder te ontwikkelen. O.a. het Lucas Andreasziekenhuis, het Slotervaart en het St. Antoniusziekenhuis verwijzen mensen naar Slaapmakend.

Traject ‘Vergroot je veerkracht’
Stress is niet altijd te voorkomen, maar de manier waarop je er mee omgaat kan een groot verschil maken. De één is veel gevoeliger voor stress dan de ander. Voor een deel ligt dat aan biologische factoren, voor een deel is het een kwestie van aangeleerd gedrag en de gedachten die je (vaak onbewust) vormt die tot stress kunnen leiden. Met die factoren gaan we aan de slag, in gemiddeld vijf sessies van 45 minuten. Het programma heeft een positief effect op hoop, vertrouwen in eigen kunnen, persoonlijk initiatief en bevlogenheid. Ook het bevorderen van grip op je omgeving, zelfacceptatie, autonomie, positieve relaties en meer werktevredenheid zijn belangrijke kernpunten.

Aanmelden & vertrouwelijkheid
De gesprekken zijn strikt vertrouwelijk en je hebt geen toestemming nodig van je leidinggevende of van iemand anders binnen de Baak. Tijdens een eerste kennismaking wordt ook gekeken of er een indicatie is voor medische problemen die tot slapeloosheid kunnen lijden.

Kosten
De kosten van de trajecten neemt de Baak voor haar rekening.

Aanmelden
Wil je kennismaken of heb je vragen? Laat hier je gegevens achter, dan neemt Barbara Mulder van Slaapmakend graag vrijblijvend contact met je op: